Jet Teknolojileri
16 Ocak  

Özel jetler özellikle uzun mesafelerde içerisinde havalandırma olmadan çok uzun süre kapalı kaldıklarından A’dan Z’ye temizlik, dezenfeksiyon ve havalandırma gibi özenli bir hijyen sürecine gereksinimin duyulan bir ortama sahiptir.

Uçuş sürecinin daha güvenli geçmesi, seyahatteyken tam bir hijyen ortamının sağlanması, yolcular ve çalışanların sağlığı için dezenfeksiyon işlemi son derece önemlidir. Bu içeriğimizde temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerini adım adım sizlerle paylaşıyor olacağız. Uçuş güvenliğinizin her anlamda firmamız için en önem verilen ve ön planda tutulan konulardan biri olduğunu da belirtmek isteriz.

Özel Jetin Temizlenmesi

Özel Jetin Temizlenmesi
Özel Jetlerin Dezenfektasyonu

İlk olarak uçağın iç kısmında kalan çöpler, bulaşıklar, tozlar, kirler vb. dezenfeksiyona ortamın hazır hale gelmesi için genel temizliğin tamamlanması gerekir. Her bir adımda kendi alanında profesyonel olan temizlik personelinin çalıştığını da belirtmek gerekir.

Uygun Dezenfektanın Seçimi

Piyasada çok sayıda dezenfeksiyon ürünü vardır. Bunlar arasından en doğru olanının tercih edilmesi için; virüs, bakteri vb. tüm yüzey mikroorganizmalarının ölmesini sağlayan bir ürün seçilir. Uçaklarda en çok kullanılan dezenfeksiyon ürünlerinin içeriğinde Hidrojen peroksit, İzopropil alkol ve Etanol bulunmaktadır.

Yüzeylerin Dezenfekte Edilmesi

Uçakların iç kısmı, giriş çıkış yerleri, tüm yer alan eşyalar ince detaylarına da dikkat edilerek dezenfekte edilir. Tuvaletten, çalışanların alanlarına ve kokpite kadar her yer teker teker dezenfeksiyon işleminden geçer. İşlem sırasında çalışanlar eldiven, bez, güvenlik ekipmanları vb. ile işlemi en detaylı hale getirirler. Ulaşılamayan alanlar kalmasın diye sprey tekniği kullanılır.

Kabin İçi Havalandırma Sistemlerinin Dezenfekte Edilmesi

Kabinin havalandırma sistemi de temizlenmelidir. Nefes alıp verme ve su buharı gibi ortamlar bakterilerin üremesi, virüslerin hava damlacıklarına asılı kalması gibi durumlarda ortamın sağlığı tehdit etmesi ihtimalini tamamen ortadan kaldırmak için havalandırmalar mutlaka dezenfekte edilmesi gereken yerlerdir.

İlk olarak ortam temizlenir, ardından dezenfekte edilir ve son olarak hava filtreleri kontrolden geçer. Ömrünü dolduran hava filtreleri yenileri ile değiştirilir ve bunlar da %100 hijyenik hale getirilir.

Yolcu Alanlarının Hazırlanması

Yolcular için gerekli olan hijyen malzemeleri, uçuşu daha keyifli hale getirecek olan tek kullanımlık malzemeler vb. temiz şekilde yerlerine yerleştirilir. Kullanılmayan, paket açılmamış ürünler dahi dokunulmuş olmaları ihtimaline karşı dışarı atılırlar ve değiştirilirler.

Bu sayede yeni yolcular uçak içerisinde buldukları tüm ürünleri güven içerisinde kullanabilirler.

Eğitimli Personel ve Standartlar

Özel jetlerin dezenfeksiyon ve temizlik sürecinde her biri alanında profesyonel ve gerekli eğitimleri almış personel görevlendirilmektedir. Bu sayede uyulması gereken dezenfeksiyon ve temizlik standartlarına uygun şekilde bir işlem süreci geçirilmiş olur.

Hijyen koşullarının %100 yeni müşterilere uygun hale gelmesi için personelin profesyonel ve deneyimli olması en dikkat ettiğimiz konudur.

Jet Partner firması olarak hizmete başladığımız ilk günden bu yana hijyeni en önemli unsur olarak görüyor ve bu konuya gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Özellikle COVID-19 pandemi döneminde aldığımız ek önlemler ile hijyen konusunda %100 sonuç elde etmek için elimizden gelenin daha da iyisini yaptığımızı belirtmek isteriz. Tüm müşterilerimiz özel jetlerimizde içi rahat, güvenle ve huzurla, yüksek konfor rahatlığında diledikleri yere seyahat edebilirler.