Lüks Uçuş
16 Ocak  

Bu tatilde rotanızı Dubai’ye çevirdiyseniz buradaki zamanınızı dolu bir şekilde geçirmek ve buradan ayrılırken çok sayıda anınız, fotoğrafınızın olduğunu bilerek ayrılmak istiyorsanız sizin için hazırladığımız listeye göz atmanızı isteriz. Listemizde Dubai’de gezilecek en iyi yerleri detayları ile ele aldık. Geriye size öğrendiklerinizi deneyimlemek kalıyor…

Burj Khalifa

Burj Khalifa

828 metre yüksekliği ile dünyadaki en yüksek bina unvanını taşıyan Dubai’nin kent simgelerinden biri olan Burç Halife kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Kentin merkezinde konumlanan binada günün her saati ziyaretçiler var. İçini gezip 124. Katında bulunan seyir terasından kentinmükemmel manzarasını keşfettiğinizde Dubai’nin Doğu’nun en güzel yerlerinden biri olduğuna şahit olacaksınız. 

The Dubai Fountain

Burj Khalifa’nin yakınında bulunan 150 metreye kadar suyu yükselten, müzik eşliğinde ritmik su gösterilerinin yapıldığı keyifli ve dünyadaki en büyük koreografisine sahip fıskiyeyi izleyebilirsiniz. Dubai’de gidilecek en iyi yerlerden biri olan fıskiyedeki gösteriler gün batımıyla birlikte başlayıp gece 11’e kadar devam ediyor. 

Burada yapabileceklerinizden biri gösterileri izlerken yakınlardaki restoranlardan birinde yemek yemek de olabilir. Sosyal medya hesaplarınız için harika fotoğraflar biriktirebileceğinizden emin olabileceğiniz bir lokasyon.

Palm Jumeirah

Palm Jumeirah

İnsan tarafından oluşturulmuş dünyanın en büyük adası olan Palm Jumeirah hem yerel hem de dünyadan pek çok turisti ağırlayan harika bir destinasyondur. Burada konaklama için tercih edebileceğiniz çok sayıda üstün kaliteli hizmet sunan lüks oteller de yer almaktadır. 

Adanın ismi tepeden bakıldığında palmiyeye benzer bir görünümünün olmasından ileri gelmektedir. Sahil yoluna ilerlediğinizde shawarma gibi yöresel lezzetleri de tadabilirsiniz. 

Dubai Creek

Modern binaların yer aldığı, çağdaş Orta Doğu’nun en iyi yerlerinden biri de Dubai Creek’dir. Bölgenin ortasında bulunan tuzlu su koyu Beni Yas kabilesinin ilk yerleşim yerlerinden biri olduğundan tarihsel açıdan da önemli bir kenttir bölgedir. Burada geleneksel sandallarla keyifli bir gezintiye çıkabilirsiniz. 

Al Fahidi Historical Neighbourhood

Al Fahidi Historical Neighbourhood

Tarihsel önemi olan bir başka yerleşim yeri de Al Fahidi Historical Neighbourhood’dır. Dubai Creek’in yakınlarında yer alan dar sokaklarla dolu bölgede rüzgar kuleleri, Al Fahidi Hisarı Bastakiya alanında bulunmaktadır. Uzun yıllardan beri Fars tüccarlarının popüler uğrak yerlerindendir. Petrolün bulunuşu ile görünümü oldukça değişen bölge halkı Dubai’nin başka yerlerine göç etmiştir. 

Bölgenin mimari yapısını değiştirmek için İngiltere’den destek isteyen Dubai, Prens Charles’ın bölgeyi ziyareti ile tarihsel bir olaya tanıklık etmiştir. Prens Charles değişimden yana değil bölgedeki güzellikleri korumaktan yana olduğundan yıkım kararından Dubai’yi vazgeçirmiştir.  

Dubai Çölü

Elbette ki Dubai denilince çölden söz etmemek olmaz. Altın sarısı rengindeki incecik çöl kumunda farklı bir deneyim yaşamak isteyenler Downtown Dubai’den araba ile 20 dakika gibi bir sürede bölgeye ulaşabilir. Burada kum sörfü, ATV safari turları, kına yakma gibi etkinlikler yapılmaktadır.

Dubai Mall

Tatilde her zaman alışveriş merkezlerini ziyaret eden bir alışveriş tutkunuysanız şehir sizin için harika opsiyonlar sunacaktır. Görkemli, dünyada eşi benzeri olmayan muhteşem bir AVM olan Dubai Mall gerçekten de sizi hayallerinizin ötesinde karşılayacak. Burada dünyaca ünlü pek çok markanın lüks ve tasarım ürünlerini görebilir ve dilediğiniz gibi alışveriş yapabilirsiniz. 

Skydive Dubai

Macera severler, ekstrem spor tutkunlarının beğenisi kazanacak Dubai’nin en iyi etkinliklerinden biri de Skydive’dir. Bir tür paraşütle atlama etkinliği olan bu uygulama bir uzman eşliğinde çok ciddi sağlık problemi olmayan herkesin yapabileceği türden bir etkinliktir. 

4bin metre uzaklıktan Palm Jumeriah adasının kuş bakışı görünüşünü, çöl kumlarının ihtişamını izlemek ve bunlara doğru kendini özgürce bırakmak isteyen herkes bir kere denedikten sonra Skydive Dubai’nin büyük bir tutkunu haline gelecektir.

Madinat Jumeirah

Türkçeye Cumeyra Şehri şeklinde çevirdiğimiz Madinat Jumeirah eski bir hisardan esinlenerek inşa edilmiş bir komplekstir. Burada Arap mimarisinin izlerini gördüğümüz özel yerleşim bölgeleri, Spa merkezi, butik dükkanlar ve lüks oteller sizi karşılayacak. 

Kite Beach 

İster çok sayıda uçurtmanın havada süzülüşünü izlemek için gidin ister uçurtma sörfü yapmak için gidin Kite Beach en beğendiğiniz Dubai lokasyonlarından biri olabilir. Burada patencileri izleyebilir, yüzebilir, yakınlarda yer alan kafede bir şeyler içebilir, kaykay ve bisikletçileri izleyebilir ve plaj voleybolu oynayabilirsiniz. Deniz, güneş, kum ve pek çok aktiviteyi bir arada deneyimlemek isteyenler için burası en iyi tercih olabilir.