Lüks Uçuş
16 Şubat  

Dünyanın en iyi restoranlarından hizmet almak isteyenler için lüks, üstün kaliteli ve yüksek bütçeli farklı noktalardan restoranları sizin için derledik. İçlerinden bazılarının yemek yemekten fazlası olduğunu, başka deneyimler de sunduğunu ve bazılarının Michelin yıldızlı restoranlar olduğunu da belirtelim. İşte, dünyanın en lüks 10 restoranı!

Restaurant De L’Hotel De Ville (Crissier, İsviçre)

Restaurant De L’Hotel De Ville (Crissier, İsviçre)

Muazzam bir dekorasyonu olan Restaurant De L’Hotel De Ville en lüks ve en iyi restoranlardan biri. 40 sayfalık şarap menüsü ile oldukça ciddi bir çeşitlilik de söz konusu. Herkesin beğenisine hitap edebilecek çeşitli menüsünün 3 Michelin yıldızı aldığını da mutlaka bilmelisiniz. 

Burada yaklaşık 400 – 500 dolarlık kişi başı bir ücret çıkabilmektedir. Frank Giovani tarafından yönetilen restoranda sıra dışı lezzetlerle insanları tanıştırmayı misyon ve vizyon edinen biri olduğunu da belirtmemiz gerekir. 

Aragawa (Japonya, Tokyo)

Tokyo’da yer alan Aragawa restoranı kesinlikle dünyanın en lüks 10 restoranı listesinde yer alması gereken görkemli bir mekan. Burada Kobe, Wagu gibi özel sığır etlerini tüketebileceğiniz 200 – 300 dolar arası kişi başı hesabın çıkması muhtemel bir yer. Alakart şeklinde yemeklerin servis edildiği restoranda damak zevkinize göre kendi seçimlerinizi yapma şansınız bulunuyor. 

Kitcho Arashiyama (Japonya, Tokyo)

Kitcho Arashiyama (Japonya, Tokyo)

Japonya’daki en iyi 6 restorandan biri olan Kitcho Arashiyama 3 Michelin yıldızını kazanmış oldukça özel bir mekan. Yemeklerde kaliteli malzemeler kullanmaya dikkat eden mekanda on türde tadım menüsü sunuyor.

İç mekan tasarımı Uzak Doğu’nun özelliklerini yansıtan muhteşem bir dekorasyona sahip. Hesap olarak burada 400 dolardan fazlasını düşünmelisiniz. Restoranın baş şefi Kunio Tukuoka burada en iyi yemeklerin servis edilmesini sağlayan değerli bir profesyonel. 

Guy Savoy (Paris, Fransa)

Michelin yıldızına sahip Fransız restoranlarından biri olan Guy Savoy biri Paris diğeri Las Vegas’ta yer alan iki şube şeklinde hizmet veriyor. Et türünde yiyeceklere odaklanmış menü ile ön plana çıkan bu restoranda 1000 dolar ve daha fazlasını göze alabilmelisiniz. 

Restoran adını Gordon Ramsey’in eğitmeni Guy Savoy’dan geliyor. Restoran sahibinin dünyaca ünlü 4 farklı mekanının daha olması size kesinlikle memnun kalacağınız bir yerden söz ettiğimiz güvenini de verebilir.  

Ithaa Undersea (Maldivler)

Dünya üzerindeki ilk sualtında açılmış restoran Ithaa Undersea, Maldivlerdeki Rangali adasında yer almaktadır. Bir akşam yemeği genellikle kişi başı 300 dolar gibi ücretlendirilmektedir. Okyanusun altında su canlılarının üzerinizden geçerken onları izleyerek yemek yiyebileceğiniz bu mekan Hint Okyanusu’nun tam 5 metre altında. 

Dünyadaki en iyi şarapların servis edildiği bu restoranda bir anda 14 kişi yemek yiyebiliyor ve burayı deneyimlemek isteyenlerin Conrad Rangali otelinde konaklamaları gerekiyor. Otel de tıpkı restoranı gibi 5 yıldızlı, lüks ve ihtişamlı bir hizmet anlayışına sahip. 

Sublimotion (Ibiza, İspanya)

Sublimotion (Ibiza, İspanya)

Bir bilimkurgu film setini andıran ortamı ile İbiza’da yer alan Sublimotion kişi başı 3000 dolar gibi yüksek ücretlere hizmet veriyor. 

Her sezon açık olmayan bu restoran Haziran ve Eylül ayında hizmet veriyor. Rezervasyon yaptıran bireyler 3 saat boyunca 25 farklı profesyonel mutfak ekibinin hazırladığı 20 çeşit tadım menüsünü deneyimleme fırsatı yakalıyor. 

Buranın özellikleri görsel efektler ve sanal gerçeklik gösterileri ile yemeğinizi farklı bir deneyim haline getiriyor olması. 

Maison Pic Valence (Fransa, Paris)

Ailelere ev konforunda hizmet vermeyi hedef edinmiş Pic Valence bir aile tarafından yönetilen nadir restoranlardandır. Üç Michelin yıldızına sahip restoranı şuanda Pic ailesinin üyelerinden Sophie Pic yönetmektedir. 

Tadım menüsünün 9 çeşit olarak sunulduğu yemeklerde Sophie Pic deneysel yaklaşımlar ile farklı damak zevklerine hitap eden ölçüsüz, hissettiği şekilde yemek yapan biridir. Maliyet olarak baktığımızda ise 500 dolar civarı bir öğün ücreti gibi düşünebiliriz. 

Masa (New York, Amerika Birleşik Devletleri)

Sade ve temel lezzetleri en kaliteli malzemelerle oluşturarak ağzınıza layık hale getiren Masa suşi çeşitleri sunan bir restoran. Çıkarılan yemekler her gün farklı içeriklerle, şefin elinin altında bulunan taze malzemeler kullanılarak her gün farklı biçimde çıkarılıyor. 

Kişi başı 600 dolar gibi bir maliyetin çıkacağı bu mekan ünlü insanların da sık tercih ettikleri lüks mekanlardan biri. 

Ultraviolet (Şangay, Çin)

Maksimum müşteri sayısı 10 olan tek bir masa ile hizmet veren bu ilginç restoran dünyadaki hem en lüks hem de en pahalı mekanlardan biri. 10 – 20 yemek türünü tadabileceğiniz mekanda 1000 dolardan fazla ücret ödemeniz gerekebilir. 

Yemeklerin her birinin bu mekana has özellikler taşıdığını ve içeriklerinin birbirinden farklı olduklarını da belirtmemiz gerekir. Şangay’da yer alan Ultraviolet ortamı görsel efektler ve seslerle de daha eşsiz hale getiren farklı bir deneyim sunuyor. 

Per Se (New York, Amerika Birleşik Devletleri)

Tam 3 Michelin yıldızına sahip Per Se özellikle 2000’Den fazla geniş şarap seçenekleri ile müşterilerini cezbediyor. Oldukça hassas sunum yapılan bu restoran da 3 çeşit tadım menüsü var ve bunlardan biri vejetaryen. 

Amerikan ve Fransız yemeklerini sunan, Central Park ve Colombus Park manzaraları eşliğinde 19 masa ile hizmet veren bu lüks restoranda kişi başı 600 dolar gibi bir ödeme tutarı ortalama olarak karşınıza çıkabilir.