Lüks Uçuş
16 Ocak  

Ülkemizde pek çok spor türü için elverişli alanların bulunması bize coğrafyamızın ne kadar güzel olduğunu bir kere daha kanıtlar niteliktedir. Farklı noktalarda yer alan kayak merkezleri ile kış aylarında tatilden ve spordan vazgeçmeyenler ile kayak tutkunları için çok sayıda seçenek bulunmaktadır. Bu içeriğimizde kayak sezonunda gidebileceğiniz en popüler merkezlerimizden söz ederek tatilinizin planlamasında yardımcı olmayı hedefliyoruz. 

Kars Sarıkamış Kayak Merkezi 

Allahuekber Dağları Milli Parkı’nın içinde bulunan Sarıkamış Kayak Merkezindeki kar kalitesi benzeri dünya üzerinde yalnızca İsviçre’nin Alp Dağlarında karşımıza çıkıyor. Kar yağarken havada kristalize halde görülen tanecikler burada vakit geçirirken sizi büyüleyecek unsurlardan sadece bir tanesi. 

Giysilere asla yapışmayan bölgedeki özel kristal kar taneleri tam bir görsel şölen. Etrafta bulunan sarıçam ormanları ile de ortamın manzarası kat be kat daha güzel hale geliyor. 

Günde 15 binden fazla kayakçıyı misafir eden bu bölgenin sezonu 10 Aralık – 10 Nisan şeklinde açılıp kapanıyor. Burada kayak dışında kızaklı gezi, kayak safari ve snowboard sporlarını yapabilirsiniz. 

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi 

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi 

Sarıkamış Kayak Merkezi’ne benzer kar kalitesinin görüldüğü Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum ilimizin sınırları içerisinde yer alıyor. Harika pistleri ve farklı tesisler ile her kayak severe hitap eden kuruluşlar bulmak mümkün. 

70 km uzunluğuna ulaşan Palandöken Dağları 1993 yılından beri ülkemizde kış turizm merkezlerinden biri olarak tanımlanıyor. 2011 senesinde düzenlenen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda ününü yurt dışına kadar da iletmiş bulunuyor. Büyük slalom ve slalom yarışlarında Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından tescillenmiş 2 tane piste sahip. 

Burada orta seviye için 8, amatörler için 7 ve profesyoneller için zorlu 4 adet doğal kayak pisti mevcut. Her seviyeden kayak sporcusuna hitap eden bölgede paintball, yamaç paraşütü, dağcılık ve snowtube gibi başka aktiviteler için de kuruluşlar var. 

Şehir merkezinden yalnızca 4 km mesafede yer alan kayak merkezinde daha çok zaman geçirmek isteyenler zorlanmadan kentte konaklayıp, restoranlara ve diğer şehir olanaklarına erişebilirler. 

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi 

Adını Yeşilçam oyuncularından da sıklıkla duyduğumuz Ankara ve İstanbul’a olan yakınlığı ile daha çok burada şehrin gürültüsünden kaçmak, sessiz ve sakin çam ormanlarında ve Kartalkaya’da tatil yapmak isteyenlerin uğradığı yerdir Bolu! 

Eli lezzetli aşçıları ile ünlü olan Bolu’da yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi ülkemizde en ünlü yerlerden biri. Kent merkezine 50 km mesafede yer alan Kartalkaya’da 11’i mekanik toplamda 23 adet kayak pisti mevcut. 

Burada yapabileceğiniz sporlar arasında; kayak koşusu, tur kayağı, Alp kayağı, ATV safari ve Snowboard yer alıyor.

Bonus olarak özel aracı olup Bolu merkeze gitme imkanı olanların Bolu usulü Yoğurtlu Gözleme yemeğini mutlaka tatmalarını öneririz!

Kayseri Erciyes Kayak Merkezi 

Kayseri Erciyes Kayak Merkezi 

Kayseri ilimizin içerisinde yer alan Erciyes Kayak Merkezi kent merkezinden 25 km uzaklıkta yer alan sönmüş volkanik bir Erciyes Dağı üzerine kuruludur. Zirvesi yerden 3bin 916 metre seviyesinde bulunan Erciyes Dağı, Orta Anadolu’da bulunan en yüksek dağ olarak nitelenir. 

Kayak merkezinin bulunduğu dağın kuzey yamacı Tekir Yaylası olarak adlandırılmaktadır. Eğimin %10 – %50 aralığında değiştiği kayak pistlerinin bulunduğu tesiste Türkiye’deki en uzun telesiyej de bulunmaktadır. 

Burada kayak takımları ve ekipmanlar kiralayabilir, kayak eğitimi alabilirsiniz. Kar kalınlığının en yoğun olduğu dönem Aralık – Mart ayları arasındadır.

Burada Kar uçurtması olarak bilinen Snowkite yapmak da çok meşhur. Kışın esen rüzgarı kullanarak, çevrenizde hiç ağaç olmadığı için otellerin önünden çıkıp sonra yine otele döndüğünüz Snowkite etkinliğine katılabilirsiniz.

Bursa Uludağ Kayak Merkezi 

Ülkemizin en ünlü kayak merkezlerinden biri de Bursa Uludağ Kayak Merkezi! 11 kayak pistinin bulunduğu kayak merkezinde kayak dışında burada Alpin usulü, Cross Country, Heli Skiing, Snowboard gibi sporlar da yapılmaktadır. 

Tesis içerisinde 1933 yılında inşa edilmiş otel ve kente bağlantısı olan otoyol bulunmakta. Ulaşımı oldukça kolay olan Bursa Uludağ Kayak Merkezi’nde Türkiye’nin ilk teleferiği olan Bursa Teleferik ile kent merkezinden buraya teleferiğe binerek de gelebilirsiniz. 

Yaklaşık 27 konaklama seçeneğinin bulunduğu bu merkezimizin kayak sezonu Ekim – Nisan arasındadır.

Isparta Davraz Kayak Merkezi 

Isparta ilimizde bulunan Davraz Kayak Merkezi kentin 26 km güneydoğusunda bulunuyor. 1995 senesinden beri kış turizmine açık olan Isparta Kayak merkezi son zamanlarda popülerliğini daha da arttırmayı başarmış. 

Tesis içerisinde 3 adet dağ kafeteryası, 280 yatak kapasiteli 4 yıldızlı otel, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin işlettiği 84 yatak kapasiteli oberj şeklinde 3 farklı konaklama seçeneği de mevcut.

Göller Bölgesi’nde bulunan Isparta’da kayak yapmayı tercih edenler denizi andıran Eğirdir Gölü manzarası eşliğinde Davraz Dağı’nda kayak yaparak harika bir deneyim edinebilir. 

Burada yapabileceğiniz başka etkinlikler arasında; kampçılık, doğa yürüyüşü, yaban hayatı gözlemleme, tırmanma gibi seçenekler bulabilirsiniz. Ayrıca kaybolma tehlikesi olmayan, güvenlikli ve çığ tehlikesi bulunmayan avantajlı bir kayak merkezi olduğunu da belirtelim.

Buraya geldiğinizde ekipman kiralayabilir, teleferiğe binerek daha yüksek tepelere ulaşabilir, kapalı kulübelerde dinlenebilir ve kayağın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz!