Lüks Uçuş
4 Nisan  

Tatil planınızı resmi tatil dönemine denk getirmek demek hem özel sektör hem de kamuda görev yapan tüm yakınlarınızla vakit geçirmek için harika bir fırsat demektir. Kendinize göre ayarladığınız pek çok tatilde Türkiye’ye gelirken bazı yakınlarınız sizin için zaman bulmakta zorluk çekebilirken resmi tatiller herkes için en iyi buluşma ve dinlenme zamanlarıdır. 2024 yılında tatilinizi resmi günlere denk getirmek için bu içeriğimizi okuyabilirsiniz. 

9 – 12 Nisan 2024 Ramazan Bayramı

9 Nisanda başlayan Ramazan Bayramı için resmi tatil dönemi 9 güne çıkartıldı. 6 Nisandan 14 Nisana kadar bu süreç birleştirilerek uzun uzadıya dinlenme ve Türkiye’deki sevdiklerinizle bol bol vakit geçirme fırsatı sunuyor. Bayramda tatil yapmak isteyenler Antalya, Muğla, İzmir, Mersin gibi illeri tercih ederek güneşin ve yazın tadını doyasıya çıkarabilir. 

23 Nisan 2024 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Salı gününe denk gelen 23 Nisan resmi tatili pazartesi ve önceki hafta sonu ile birleştirilerek 4 günlük Türkiye tatili planı yapılabilir. Resmi günlerde çalışan sevdiklerinizle vakit geçirebilir ve geriye kalan 1 günü de kendinize ayırabilirsiniz. Havaların ısınmasıyla birlikte ülkemizin dört bir yanına gidebilir; otel tatili, kaplıca tatili, sahil kenarı, kültür gezileri gibi dilediğiniz türde seyahat etmeyi tercih edebilirsiniz. Örneğin bu dönemde henüz aşırı ısınmayan Antalya’da Kaleiçi’ndeki birbirinden şık mekanlarda zaman geçirmenizi önerebiliriz. 

1 Mayıs 2024 Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs 2024 Emek ve Dayanışma Günü ne yazık ki bu yıl haftanın tam ortası olan Çarşamba gününe denk geliyor. Bu nedenle hafta sonu ile birleştirmek mümkün değil. Ancak günübirlik bir Türkiye tatili planlıyorsanız elbette bu günü tercih ederek seyahat planınızı daha kısıtlı şekilde düzenleyebilirsiniz. 

19 Mayıs 2024 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs için de bu yıl ne yazık ki 1 Mayıs ile benzer bir durum söz konusu. Zaten birçok kurum ve kuruluşun tatil yaptığı Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle 19 Mayıs’ta Türkiye tatil planı yapmanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü birçok dükkan kapalı olacağı için yerel alanlarda gezmek isteyenler açısından kötü bir seçim olacaktır. Ancak otel, alışveriş merkezi, akraba ziyareti gibi durumlar için elbette ki herhangi bir hafta sonunda olduğu gibi 19 Mayıs’ı da tercih edebilirsiniz. 

15 Haziran 2024 – 19 Haziran 2024 Kurban Bayramı

5 günlük tatil fırsatı veren ve tüm Türkiye’nin coşkuyla kutladığı dini bayramlardan biri olan Kurban Bayramı yılın en nefis dönemi olabilir. Birbirinden farklı et yemeklerini tatmak, çeşit çeşit tatlı ikramlarından yemek, özlediğiniz sarmalarla midenize de bayram ettirecek olan bu dönemde Türkiye tatilinizi planlayabilirsiniz. Çalıştığınız yerden Perşembe – Cuma (20 – 21 Haziran) için izin alarak tatilinizi 9 güne kadar uzatma imkanınız da olacaktır. 

15 Temmuz 2024 Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz 2024 Demokrasi ve Milli Birlik Günü bu yıl pazartesiye denk geleceği için 3 günlük tatil planı adına iyi bir seçim olacaktır. Aşırı sıcaklardan kaçınmak ve harika bir Türkiye tatili deneyimlemek için Temmuz aylarında Karadeniz’in serin yaylalarını sizlere önerebiliriz. Tiny House konseptinde veya modern kamp imkanları sunulan bu alanlarda konaklayarak farklı deneyimler elde edebilirsiniz. 

30 Ağustos 2024 Zafer Bayramı

Bu yıl Cuma gününe denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı için de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü’nde olduğu gibi 3 günlük harika bir tatil planı oluşturabilirsiniz. Ağustos döneminde yine aşırı sıcaklardan hoşlanmayanlar için daha yurdun ılıman kesimlerini tavsiye ediyoruz. Ancak sıcak havaları ve denizi çok seviyorsanız kaliteli bir Akdeniz tatili de planlayabilirsiniz. 

29 Ekim 2024 Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim 2024 Cumhuriyet Bayramı Salı gününe denk gelmektedir. Pazartesi için izin alarak tatilinizi 4 güne çıkartma şansınız vardır. Yılın bu dönemi sizler için farklı bir deneyim sunmak adına yine listemizde çokça bahsettiğimiz ve ülkemizin en güzel noktalarından biri olan Antalya’yı tavsiye edebiliriz. Bu dönemde yılın sıcak aylarına göre turist akınına uğramayan ve daha sakin bir yapıya bürünen bu şehrin bir de bu yönünü görmelisiniz. Ilık bir havada, daha az kalabalık ve sessiz bir şekilde sahil kenarı boyunca yürüyüşe çıkabilir ve keyifli, huzur verici bir tatil geçirebilirsiniz.