Lüks Uçuş
16 Ocak  

Uçak yolculuğuna çıkmadan önce dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Özellikle ilk kez ve uzun süreli bir yolculuk planlıyorsanız bu süreci konforlu, sorunsuz geçirebilmeniz için bu hususlara daha çok önem vermelisiniz. Bu durum sadece konfor açısından değil ekonomik açıdan da önemlidir. Havaalanlarında bir ihtiyacı karşılamak lüks bir restorandan bile bazen daha pahalıya patlayabilir.

Bu nedenle seyahatinize başlamadan önce uçak yolculuğunu en iyi biçimde geçirmek adına ne gibi durumlara dikkat etmeniz gerektiğini bu içeriğimize göz atarak bilgilenmenizi tavsiye ediyoruz. 

Uçak Bileti Satın Alma

Daha önce hiç uçak bileti dahi satın almamış bir birey havaalanında ne gibi bir süreçle karşı karşıya kalacağını merak edebilir. İlk olarak uçak biletini en uygun fiyata alabilmek adına kurumsal firmalara ait web siteler üzerinden firma – bilet karşılaştırması yapmanızı öneririz. Bazı firmalar sizi gideceğiniz yere aktarmalı götürmeyi vaat ederken bazıları diret uçuş yapacaktır. Fiyat ve zaman karşılaştırmanızı yaptıktan sonra online olarak güvenilir sitelerden uçak biletinizi satın alabilirsiniz.

İnternet üzerinden değil de havalimanından bilet almak istiyorsanız danışman yerine gidip gitmek istediğiniz yere göre birlikte işlem yapabilirsiniz. Biletinizi online aldığınızda da check – in yapmak için biletini aldığınız firmaya gidip biletinizi onaylatmanız gerekmektedir. 

Bagajınızı Hazırlayın!

Uçak Bagajı İçindeki Bavullar

Uçaklar için sizinle birlikte gelecek el çantanız ve bagaj alanına gönderilecek olan valizinizi hazırlamanız gerekir. Her iki bagaj içinde bilet satın aldığınız firmanın uçak için kişi başı uygun gördüğü kilo sınırı ve sıvı miktarı sınırlarına özen göstermeniz gerekmektedir. Aksi halde ekstra ücret ödeme ya da bazı eşyalarınızı bırakmak zorunda kalma gibi ciddi problemler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. 

İniş yaptığınızda firmanın bagajını aktardığı kısma gidip valizinizi almak için beklemeniz gerekeceğini de belirtmek isteriz. Bu nedenle eğer ilk uçuşunuzu daha konforlu tutmak isterseniz mümkünse az eşya ile el çantanız ya da küçük ebatlı bir valizle seyahat etmenizi tavsiye ederiz. 

Check – in Süreci 

Uçuşa kesin olarak katılacağınızı firmaya bildirmeniz için yapılan check-in işlemi önceden satın aldığınız biletinizi onaylatmadır. Kimlik, pasaport kontrolleri, bagaj fişinizin verilmesi, uçağa ne taraftan bineceğiniz, hangi koltukta oturacağınız gibi bilgilerin tamamını bu aşamada edinebilirsiniz. Genellikle havayolu firmaları check – in işlemi için en az 1,5 saat önce havaalanına giriş yapılmasını tavsiye etmektedir.

Uçak Yolculuğu Süreci

Daha önce büyük yol otobüslerini kullandıysanız burada da buna benzer çanta koyma raflarının bulunduğunu göreceksiniz. Üzerinizdeki kısma çantanızı yerleştirip bilet aldığınız koltuktan başka bir yere geçmemenizi öneririz. Ardından kabin memuru size uçak kurallarını, kalkış saatini, ineceğiniz yeri, ineceğiniz yerin hava durumu gibi bilgileri belirtecektir. Kalkış esnasında pilotunuz da kısa bir konuşma yapıp uçuşun başladığını belirtilecektir. İlk yolculuğunuz için cam kenarını tercih etmenizi ve havada olmanın ne kadar sevimli, samimi bir manzara sunduğunu deneyimlemenizi de öneririz.